featured

JPMorgan’dan hisse yerine altın ve nakit tavsiyesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic tarafından müşterilere geçilen bilgi notunda borç tavanı krizi, resesyon riski, yüksek değerlemeler gibi faktörler nedeniyle bankanın hisse ve tahvil portföyünü nakit lehine azalttığı belirtildi.

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, Fed’in faiz patikası nedeniyle hisse senedi ve tahvil piyasaları arasında yaşanan kopukluk, artan resesyon riski ve temelsiz değerlemeler nedeniyle bankanın hisse senedi ve özel sektör tahvillerini nakit lehine azalttığını ifade etti.

Banka, hem hisse senetleri ve hem de şirket tahvillerinin ağırlığını yüzde 1 oranında azaltırken nakit dağılımını ise yüzde 2 artırdı.

Stratejist, “Fed’in bu yıl indirim yapmasını bekleyen tahvil piyasaları ve bu olası faiz indirimlerini risk almak için olumlu olarak yorumlayan hisse senedi piyasaları ile Fed’in şahin söylemleri arasındaki ayrışma varlığını sürdürüyor. Faiz indirimleri büyük olasılıkla riskten kaçış hareketinden kaynaklanacağından bu fark büyük olasılıkla hisse senetleri pahasına kapanacak ve faizlerin yüksek kalmaya devam etmesi durumunda ise bu durum ekonomik aktivite ve şirketlerin karşılaştırmalı değerlemeleri üzerinde baskı kuracaktır” ifadelerini kullandı.

 

kaynak: bloomberght.com

JPMorgan’dan hisse yerine altın ve nakit tavsiyesi
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!