featured

Erdoğan’dan doğalgaz keşfi açıklaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’dan doğalgaz keşfi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 3 saat 40 dakika süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz.” dedi. 2024’te enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyen Erdoğan, ‘fırsatçılara müsaade etmeyeceklerini’ belirtti. Erdoğan ayrıca Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz rezervi keşfettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 3 saat 40 dakika süren Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan EYT ile ilgili düzenlemenin yakında tamamlanacağını belirterek “Arzumuz yılbaşından önce bu meseleyi gündemimizden çıkarmak” dedi.

Erdoğan Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz rezervi keşfettiğini belirterek “Böylece Karadeniz’deki gaz rezervimiz Çaycuma-1deki yeni keşfimizle birlikte 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır.

Hazar’ın, Akdeniz’in, Orta Doğu’nun enerjide merkez noktasının Türkiye olmasını sağlamakta kararlıyız. Özel ve kamu günlük yurt içi petrol üretimimiz bugün itibarıyla 80 bin varile ulaştı. Önümüzdeki yıl üretimimizi 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Tek haneli enflasyon mesajı

Erdoğan konuşmasında ülkeyi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak istediklerini belirterek “amacımız 2024’te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları affetmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan şu açıklamaları yaptı;

“Yıl içindeki gelişmeler sonucunda Temmuz ayında asgari ücreti 5 bin 500 lira seviyesine çıkarttık. Şimdi 8 bin 507 lira olarak ilan ettik. Asgari ücret önceki yıla göre yüzde 200, yılbaşına göre yüzde 100 oranında yükseldi. Net asgari ücret 2021’e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık.

Geçtiğimiz yıl alınan gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Amacımız asgari ücretin işverene maliyetini azaltarak, yaptığımız yüksek oranlı artışların istihdamda olumsuzluğa yol açmamasıdır.

Memur ve emeklilere zam mesajı

Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız.

Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

Girdi maliyetlerin artışların üstünde yapan fırsatçılık yapanları asla müsaade etmeyeceğiz. Bu hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmek durumundadır. Mal ve hizmetlerin üzerinde çok artışlar yapılması, kısa vadede kazandırıyor gibi gözükse de orta ve uzun vadede kaybettirecek yaklaşımdır.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirim

Gübre ve yem fiyatlarını Nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bazı kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13’e varan, karma yemde de yüzde 5’e varan indirim yapacak.

Tarım Kredi’nin toplam 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün (temel ihtiyaç maddeleri) en ucuz fiyatla satışa sunulacak.”

 

KAYNAK: bloomberght.com

 

Erdoğan’dan doğalgaz keşfi açıklaması
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!