featured

ABD Tahvillerine İlgi Artıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022’nin son haftalarında portföylerini yüzde 60-yüzde 40 hisse-tahvil ağırlığına sahip olacak şekilde yeniden düzenlemesi beklenen dünyanın en büyük fon yöneticilerinin 100 milyar dolara kadar hisse satışı gerçekleştireceği öngörülüyor.

Geçen hafta FED faizlerde 50 baz puanlık artırım yapmış ve Wall Street beklentilerinin aksine faizlerin daha uzun bir süre boyunca yüksek kalabileceği sinyalini vermişti. Bu açıklama, geçen hafta hisse senetlerindeki satış baskısını derinleştirirken; JPMorgan ve StoneX’e göre varlık fonları, emeklilik fonları ile yatırım fonlarının portföylerini yeniden düzenlemesi ve sabit getiri pozisyonlarını güçlendirmesi tahvillere yarayacak.

Tahvillere yönelik bu ilgi, Fed bu sonuca varmaya hazır olmasa bile, piyasalardaki enflasyonun muhtemelen zirve yaptığı ve keskin bir şekilde düşeceği görüşünü yansıtıyor. Ayrıca, mart ayından bu yana politika faizindeki dört puanlık artışın, 2023’te olmasa da 2024’te faiz indirimlerine yol açacak bir durgunluğun tohumlarını ektiği beklentisine de işaret ediyor.

Öte yandan ABD hisseleri için beklentiler 2023 için de çok parlak değil. Peconic Partners’dan Bill Harnisch, S&P 500 endeksinin gelecek 18-36 ayda 3.500-4.400 bandında sıkışacağını öngördü.

ETF piyasalarındaki tahvil odaklı borsa yatırım fonlarına baktığımızda özellikle ABD’de an itibariyle 569 ETF listelenmektedir. Toplam portföy büyüklüğü de 1.313 milyar dolardır.

ABD’de en büyük tahvil ETF’i Vanguard Total Bond Market ETF (BND)’dir. BND ETF, ABD doları cinsinden en az bir yıl olan borçlanma araçlarından oluşan bir endeksi takip etmektedir. Yılbaşından bu yana negatif bir performans sergilese de son bir ayda %3,19 oranında getiri sağlamıştır.

Diğer ön planda olan tahvil odaklı borsa yatırım fonları ise aşağıdaki tabloda listelenmektedir.

 

kaynak: bloomberght

ABD Tahvillerine İlgi Artıyor!
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!