featured

Binance’den Kripto Piyasasına 1 Milyar Dolar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen Kripto para borsası Binance, FTX’in tartışmalı iflasının ardından zor günler geçiren piyasa oyuncularını desteklemek amacıyla sektör kurtarma fonu hakkında yeni ayrıntılar açıkladı.

Bir blog yazısında Binance, kurtarma fonuna ilk taahhütlerine 1 milyar dolar ayıracağını söyledi. Şirket, “ihtiyaç duyulursa” gelecekte söz konusu tutarı 2 milyar dolara çıkarabileceğini de sözlerine ekledi.

CNBC’nin haberine göre, Binance ayrıca Jump Crypto, Polygon Ventures ve Animoca Markaları da dahil olmak üzere kriptoya özgü yatırım firmalarından 50 milyon dolarlık taahhüt aldı.

‘FTX Bir Tımarhane Gibi Yönetiliyordu’

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ilk taahhüdünü gösteren halka açık cüzdan adresini paylaştı. Zhao, konuyla ilgili olarak; “Bunu şeffaf bir şekilde yapıyoruz.” İncelenen halka açık blockchain verileri, Binance’in kendi BUSD stabilcoininde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir denge gösterdi.

Salı günü görülen iflas davasıyla ilgili ilk duruşmada, şirketin avukatı FTX’in Bankman-Fried’ın “kişisel tımarhanesi” gibi yönetildiğini söyleyerek korkunç bir iddiada bulunmuştu.

512 milyon dolarlık varlık büyüklüğüyle en büyük ETF’lerden olan ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), FTX krizinin yaşanmasının ardından 2 gün içerisinden %20’den fazla değer kaybetti.

 

kaynak: dünya.com, etf.com

Binance’den Kripto Piyasasına 1 Milyar Dolar!
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!