featured

Altında yeni Fed baskısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altında yeni Fed baskısı

Altın, Fed’in şahin tavırlarını sürdüreceği beklentilerinin faiz artışlarının yumuşayacağına dair beklentilere ağır basmasıyla geriledi.

Altın, Fed’in şahin tavrının sürdürmeye dair beklentilerinin yakın zamanda faiz artışlarında yumuşama yaşanacağı beklentilerine ağır basmasıyla geriledi.

Spot piyasada altının onsu 1.762 doların altını gördü.

Fed’in bir dizi büyük faiz artışı yaparak enflasyonla mücadele çabası değerli metalin Mart ayında gördüğü zirveden yüzde 14 gerilemesine katkıda bulunmuştu. Dolar üzerinden fiyatlanan ve faiz getirisi olmayan değerli metal geleneksel olarak faizlerle negatif bir korelasyona sahip olma eğiliminde.

ABD perakende satışları Ekim ayında 8 ayın en büyük artışını kaydederken bu talebin 40 yılın en yüksek enflasyonuna ve kötüleşen ekonomik görünüme rağmen sağlam durduğuna işaret etti.

Bu durum enflasyonu dizginlemek için Fed’in sıkılaştırmayı sürdürmesi gerekebileceği sinyalleri de verdi.

Oanda Kıdemli Piyasa Stratejisti Ed Moya “Altın nihayetinde güvenli bir liman gibi davranacak ancak şu anda etkili olan birinci faktör doların da yönünü belirleyen Fed’in faiz artış patikası” değerlendirmesinde bulundu.

Bazı Fed yetkilileri faiz artışlarını önümüzdeki aydan itibaren 50 baz puana indirecekleri beklentilerini desteklerken 2023’te artışa devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: https://www.bloomberght.com/

 

Altında yeni Fed baskısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!