etfgundem.com

Fed/Barkin: Fed enflasyonu düşürmek için gerekeni yapacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed’in enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağını ve işlerin kendi akışında düzelmesine beklemeyeceğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Çarşamba günü Virginia Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte, “Enflasyonun normal seviyelerine bu yavaş dönüş, enflasyon beklentilerinin istikrarını tehdit edebilir” dedi.

Fed, enflasyonun artmasına ve beklentilerin yükselmesine izin veremez diyen Barkin, “Düşüş korkusuyla geri çekilirsek, enflasyon daha da güçlenir ve daha fazla kısıtlama gerektirir. Bu yüzden Fed, işlerin kendi kendine düzelmesini beklemiyor. Enflasyonun acı verici olduğunu biliyoruz ve herkes bundan nefret ediyor” dedi.

Fed yetkilileri, 40 yılın en yüksek seviyelerine yakın seyreden fiyat artışını dizginlemek için agresif bir şekilde borçlanma maliyetlerini yükseltiyor. Fed, geçen hafta üst üste dördüncü kez faiz oranlarını 75 baz puan artırarak gösterge faiz hedefini yüzde 3,75 ila yüzde 4 aralığına getirdi.

kaynak: https://www.bloomberght.com/

Fed/Barkin: Fed enflasyonu düşürmek için gerekeni yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!