featured

Yatırım Fonları ve Borsa Yatırım Fonlarının Ekim Performansları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl sonuna doğru yaklaşırken yatırım fonları ve borsa yatırım fonlarının Ekim performanslarına bakalım.

Yatırım Fonlarında Ekim Verileri

  • Yatırım fonlarında ayın ortalama en yüksek getirisi %19,73 ile Hisse Senedi Yatırım Fonlarında gerçekleşti. Bu fonları %8,47 ile Değişken Yatırım Fonlarında gerçekleşti. Yatırım fonlarında Ekim ayının en düşük performansı ise %-0,32 ile Altın Yatırım Fonlarında gerçekleşti.
  • Yatırım fonlarında Ekim ayının en yüksek performansı %89,97 ile Inveo Portföy İstatistiksel Arbitraj Serbest (TL) Özel Fon (INV) Onu %84,07 Hedef Portföy Mavi Hisse Senedi Serbest Fon (HMV) izledi. Yatırım fonlarında Ekim ayının en düşük performansı %-39,17 ile Hedef Portföy Ada Hisse Senedi Serbest Fon (HLR) ‘unda gerçekleşti.
  • Serbest Fonlar haricinde en yüksek getiri %34,24 ile Strateji Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu (ST1) oldu. Serbest Fonlar haricinde en düşük getiri %-1,51 ile Albaraka Portföy Katılım Fonu (RBK) oldu.

 

Borsa Yatırım Fonlarında Ekim Verileri

  • Borsa Yatırım fonlarında ayın ortalama en yüksek getirisi %21,11 ile hisse senedi  borsa yatırım fonlarında gerçekleşti. Bu fonları %2,00 ile gümüş borsa yatırım fonları izledi. En çok düşen borsa yatırım fonları ise %-0,22 ortalama ile altın borsa yatırım fonlarında gerçekleşti.
  • Borsa yatırım fonlarında Ekim ayının en yüksek performansı %24,41 ile Ziraat Portföy Yıldız Pazar Teknoloji ve İletişim 10 Endeksi HSY BYF (ZPT) oldu. Borsa Yatırım fonlarında Ekim ayının en düşük performansı ise %-0,36 ile QNB Finans Altın Katılım BYF (FGA) oldu.

 

Geçtiğimiz ay hem yatırım fonları hem de borsa yatırım fonları açısından endeks bazlı gelişmelerden kaynaklı olarak hisse senedi kategorisi en çok kazandıran oldu.

 

tefas.gov.tr

Yatırım Fonları ve Borsa Yatırım Fonlarının Ekim Performansları
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!