etfgundem

PETROL FED SONRASI DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PETROL FED SONRASI DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE!

Fed başkanı Jerome Powell tarafından açıklanan ve faiz oranlarının tahmin edilenden daha yüksek olacağı söylemi, petrol arzında düşüşlere neden oldu.

ABD ham petrolü önceki 2 seansta % 4 yükseldikten sonra varil başına 89 dolara düştü. Powell Fed’in yeniden 75 baz puan artırmasının ardından “Duraklatmayı düşünmek için çok erken.” Dedi.

İngiltere Merkez Bankası para politikasına ilişkin kararı açıklayacak. BoE, Para Politikası Komitesi’nin bugün yapacağı toplantıda, politika faizinde 1989 yılından bu yana görülen en büyük artışı yapması öngörülüyor.

Büyük merkez bankaları, enerji talebi üzerinde baskı yaratan enflasyonu durdurmaya çalışıyor. Faiz artışlarından kaynaklanan düşüş hissi, ABD benzin stoklarının 2014‘ yılından bu yana en düşük seviyeye düşmesiyle birlikte sıkılaşma yakıt piyasasını dengeledi.

Singapur’da ING Groep NV Emtia Stratejisi Başkanı Warren Patterson, faiz oranlarının önceden beklenenden daha yükseğe çıkacağı önerisinin: “Yapıcı temellere rağmen yakın vadede emtia piyasalarında ters rüzgarların esmesini sağlaması muhtemel.” Dedi.

Kaynak: https://www.bloomberght.com/

PETROL FED SONRASI DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!