featured

Buğday ETF’lerinde Gerileme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Jeopolitik gelişmelerle birlikte emtia piyasasında dalgalı bir seyir izleniyor. Rusya’nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını duyurmasının ardından sert yükselen buğday fiyatları dün Rusya’nın, Türkiye’nin diplomatik girişimlerinin ardından tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle hızlı bir şekilde geri çekildi. Buğday fiyatında %6’nın üzerinde düşüş görüldü. Chicago Ticaret Borsası’nda işlem gören buğday vadeli işlem kontratları 8,43 dolara kadar geriledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Birleşmiş Milletler’in (BM) katılımı ve Türkiye’nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantileri aldıklarını belirterek, “Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek.” dedi.

 

Bu gelişmelerle birlikte Chicago Ticaret Borsasında pazartesi günü %6,4 ve salı günü %2,3 yükselerek 9 doların üzerine çıkan buğday vadeli işlem kontratlarının fiyatı, dün %6’nın üzerinde değer kaybederek 8,43 dolara kadar geriledi.

ABD piyasalarında işlem gören en çok bilinen buğday fonlarından olan Teacrium Wheat ETF (WEAT), dünkü piyasa açılışında %-4,81 oranında düşerek 8.70 dolardan güne başladı.

 

kaynak: dunya.com / tradingview 

Buğday ETF’lerinde Gerileme
Giriş Yap

ETF GÜNDEM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!